Norwegian Sky
Statek odbył swój pierwszy rejs w 1999 roku, a na jego pokładzie znajdą Państwo wszystko, czego można wymagać od luksusowego statku. Na 12 pokładach statku znajduje się m.in. kilka restauracji i barów, duży basen, centrum fitness, spa oraz kasyno.
Więcej o statku: https://www.ncl.com/fr/en/cruise-ship/sky
Kabiny
Na statku jest wiele rodzajów kabin – od przestronnych kabin wewnętrznych po wygodne apartamenty z własnym balkonem. Wspólne dla wszystkich kabin jest to, że posiadają łazienkę z prysznicem, dużą szafę, miejsce do siedzenia oraz 2 łóżka pojedyncze lub 1 podwójne. Dodatkowo wszystkie kabiny wyposażone są w lodówkę i suszarkę do włosów.
Warunki uczestnictwa
Udział w rejsie wiąże się z przestrzeganiem pewnych zasad. Zgodnie z zasadami bezpieczeństwa każdy ma obowiązek powiadomić Albatros Travel o ewentualnych chorobach czy przypadłościach, niepełnosprawności, ciąży czy innych okolicznościach, które mogłyby mieć wpływ na samopoczucie lub stan zdrowia podczas rejsu.
Koncept rejsu
Statek oferuje koncept rejsu w stylu Freestyle Cruising, która została stworzona z myślą o większej swobodzie, elastyczności podczas posiłków. Dlatego na statku nie ma określonych godzin posiłków ani wyznaczonych konkretnych miejsc dla Gości – mogą Państwo po prostu zjeść kiedy macie na to ochotę.
Limit wiekowy
Osoby poniżej 21 roku życia muszą podróżować z osobami, które ukończyły 21 rok życia. Musisz mieć również co najmniej 21 lat, aby kupić alkohol i 18 lat, aby wejść do kasyna.
Czy można zamówić specjalną dietę?
Zalecamy poinformowanie Albatros Travel o ewentualnej prośbie o specjalną dietę nie później niż 45 dni przed wylotem, abyśmy mogli powiadomić statek w odpowiednim czasie. Armator zrobi wszytsko co w jego mocy, aby spełnić Państwa życzenia.
Ręczniki
Nie ma potrzeby zabierania z domu własnego ręcznika.
Wejście na statek
Mimo że transfer z lotniska / hotelu na statek zawsze mamy wspólny dla całej grupy, należy pamiętać, aby stawić się na pokładzie nie później niż dwie godziny przed wypłynięciem z portu. Podczas wejścia na pokład należy uzbroić się w cierpliwość, ponieważ wszystkie procedury mogą zając trochę czasu. Upewnij się, że masz przygotowane paszporty i dokumenty np. wizy. Procedury odprawy na statkach są bardzo dokładne i pomagają później w sprawnym wpływaniu do każdego kolejnego portu. W terminalu na nabrzeżu nie ma restauracji, ale restauracje na pokładzie będą otwarte od momentu wypłynięcia. Na czas odprawy warto zaopatrzyć się wcześniej w butelkę wody. Na statek nie wolno wnosić własnych napojów alkoholowych. Napoje alkoholowe zakupione przed rejsem należy oddać przy wejściu na pokład i ponownie zostaną one Państwu oddane po zakończeniu rejsu.
Napoje na pokładzie
Woda, kawa i herbata do posiłków są wliczone w cenę wycieczki. Za pozostałe napoje trzeba zapłacić. Przykładowe ceny: butelka wina kosztuje